Vaktliste Aosahytta 2018
02/01/2018
Bli med på symjetrening
17/01/2018

Retningslinjer for publisering av bilder og film av barn

Norges idrettsforbund ynskjer å sette søkelyset på kva reglar som gjeld for publisering av bilder og film av våre medlemmer på nettsider, i sosiale medier og i andre publikasjonar. I samband med det har Idrettsforbundet laga nokren enkle retningslinjer for å bevisstgjere trenarar, leiarar, frivillige og føresatte av barn i idrettslag.

Idrettsforbundets retningslinjer:

  1. Før bilde eller film publiseres skal det være innhentet samtykke fra alle på bildet, og fra deres foresatte dersom barna er under 15 år.
  2. Ved innhenting av samtykke til å publisere bilder og film bør samtykkeskjema brukes. Det er kun et aktivt samtykke som kan gi grunnlag for å publisere bilder og film.
  3. Dersom et barn ikke ønsker at bilder eller film skal publiseres skal dette overstyre foreldrenes ønske om publisering.
  4. Vær bevisst i hvilke situasjoner det tas bilder eller film. Ta aldri bilder av nakne barn og vær varsom med å ta bilder av lettkledde barn. Vis måtehold ved bruk av fullt navn.
  5. Det skal alltid samtykkes særskilt for hvert enkelt bilde eller film som skal benyttes til medier. Et samtykke kreves også ved publisering av bilder og film i lukkede grupper på nett, som for eksempel Facebook, eller andre nettsteder som er passordbeskyttet.
  6. Dersom et samtykke trekkes tilbake må publiserte bilder og film slettes.

Skriv ut samtykkeerklæring for Ditt barn og lever det til leiar i ÅTIL eller anna styremedlem. Kan òg leverast til gruppeleiar eller gruppestyremedlem.

samtykkeerklaring-publisering-bilde-og-film-av-barn